Снимка PexelsТестването в училищата удря на камък. Здравният министър проф. Костадин

...
Снимка PexelsТестването в училищата удря на камък. Здравният министър проф. Костадин
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов: Голям проблем е нежеланието на родителите за масово тестване на децата

Снимка Pexels

Тестването в учебните заведения " удря на камък ". 

Здравният министър проф. Костадин Ангелов съобщи, че е огромен проблем нежеланието на родителите за всеобщо тестване на децата за ковид. 

Здравните управляващи оферират учениците да се тестват за COVID-19, с цел да се подсигурява по-дългото им присъствено образование. Идеята е това да стане с бързи антигенни проби. В момента се събират заявления за единодушие или отвод от родителите. Проф. Ангелов изясни, че при антигенен тест не се взема кръв, а " единствено материал от носа с четчица ".

Министърът сподели още, че четвъртата фаза на имунизационната акция у нас ще обхване хората с хронични болести, както и тези на възраст над 65 година Имунизацията ще се реализира в кабинетите на персоналните лекари или от мобилни екипи.

Ваксината на AstraZeneca ще се ползва и на пациенти над 55 години, защото такива били европейските рекомендации. Вчера беше решено всички дози от нея, които идват у нас, да бъдат поставяни незабавно, без да се заделят такива за втора имунизация. Целта е да се форсира имунизацията, изясни проф. Ангелов.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР